Θεραπευτική Οδοντιατρική

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες μας

Οδοντική Χειρουργική

Η οδοντική χειρουργική πρόκειται για τομέα της οδοντιατρικής ο οποίος αφορά στις αποκαταστάσεις των σκληρών οδοντικών ουσιών (αδαμαντίνη, οδοντίνη).

Αναφερόμαστε στα γνωστά σε όλους σφραγίσματα τα οποία στην κλινική μας γίνονται με λευκά και απολύτως βιοσυμβατά υλικά αποκατάστασης, όπως η νέα «βιολογική» ρητίνη απαλλαγμένη από συστατικά επίφοβα σε κάποιες κατηγορίες ασθενών να ενεργοποιήσουν ανοσολογικούς μηχανισμούς.

Πρωταρχικός λόγος για την αντικατάσταση υπαρχουσών σφραγισμάτων είναι η επανάληψη θεραπείας της τερηδόνας.Οι επιθετικές μορφές της τερηδόνας συνδέονται συνήθως με την ανεπαρκή παραγωγή σιέλου η τη συχνή έκθεση σε υδατάνθρακες ζύμωσης(σάκχαρα).

Για τη μείωση της δυναμικής της οδοντικής τερηδόνας χρησιμοποιούνται βιοενεργά υλικά σφραγίσματος,τα οποία δρουν ως δεξαμενές φθορίου δυναμώνοντας το ίδιο το δόντι αλλά και τα παρακείμενά του.

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντία πρόκειται για τομέα της οδοντιατρικής που αφορά στην υγεία των ριζών του δοντιού και των ιστών γύρω από αυτές. Αναφερόμαστε στις γνωστές απονευρώσεις οι οποίες στην κλινική μας γίνονται με χρήση απομονωτήρα και των πλέον σύγχρονων τεχνικών, με παραπομπή πάντα στον εξειδικευμένο ενδοδοντιστή – συνεργάτη μας για τις ιδιάζουσες περιπτώσεις.

Εξαγωγές

Η τάση της εποχής είναι να προσπαθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας να σώσουμε ένα δόντι που παρουσιάζει προβλήματα.

Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο. Η εξαγωγή γίνεται με σύγχρονες τεχνικές και τη χρήση υπερήχων.

Στην περίπτωση φρονιμιτών την εξαγωγή αναλαμβάνει εξειδικευμένος γναθοχειρουργός, συνεργάτης της κλινικής μας.

Προβλήματα Ούλων

Στην κλινική μας μέλημά μας είναι να διαγνώσουμε σωστά το είδος του προβλήματος των ούλων και αναλόγως να το θεραπεύσουμε καθώς η υγεία ειδικά των ιστών γύρω από τα δόντια είναι αλληλένδετη με την υγεία όλων των συστημάτων του σώματος.

Καταγράφονται στο σχέδιο θεραπείας και συνυπολογίζονται η συστηματική λήψη φαρμάκων, διάφορες έξεις, οι διατροφικές συνήθειες κ.α. Σε διάγνωση περιοδοντίτιδας το περιστατικό αναλαμβάνει εξειδικευμένος περιοδοντολόγος.

Κύλιση προς τα επάνω