Προληπτική Οδοντιατρική

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες μας

Η προληπτική οδοντιατρική είναι ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη των παθήσεων των μαλακών και σκληρών ιστών της στοματικής κοιλότητας, αλλά και όλου του στοματογναθικού συστήματος.

Η πρόληψη είναι η βάση της υγείας αλλά και της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης όταν αυτό παραστεί αναγκαίο. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερη οδοντιατρική ταλαιπωρία αλλά και οικονομικότερα σχήματα θεραπείας με τα καλύτερα ωστόσο και απολύτως βιοσυμβατά υλικά της επιστήμης μας.

Στην κλινική μας η πρόληψη υφίσταται από τη σύλληψη του εμβρύου με την έννοια της προσεκτικής παρακολούθησης της εγκύου οδοντιατρικά, αλλά και ιατρικά σε συνεργασία με τον γυναικολόγο της.

 Θεωρούμε επιτακτική την ενημέρωση μας για τη διατροφή, τη λήψη φαρμάκων σε τακτική βάση καθώς και την ανάγκη φαρμακευτικής αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων π.χ. αντιμετώπιση μιας λοίμωξης με λήψη αντιβιοτικού καθώς κάποιες κατηγορίες αυτών μπορούν να επηρεάσουν τη διάπλαση των οδοντικών ιστών.

Συνεχίζεται με την ανατολή του πρώτου δοντιού στο στόμα του βρέφους με ειδικές οδηγίες στους γονείς για τη φροντίδα του. 

Ακολουθεί πρωτόκολλο παρακολούθησης της νεογιλής, μικτής και στους εφήβους μόνιμης οδοντοφυΐας σε συνεργασία και με εξειδικευμένο παιδοδοντίατρο όταν υφίσταται ανάγκη παρέμβασης.

Κύλιση προς τα επάνω